Norspray AS

Sandblåseutstyr

Sandblåsing er en prosess der vi gjennom trykkluft bruker ulike blåsemedia for å bearbeide materialer. Navnet på prosessen stammer fra bruken av sand, som nå i stor grad er erstattet av andre blåsemedia. Årsaken er helseproblemer på grunn av silisiumstøv som blir opprettet når sand brytes ned under blåseprosessen.
Les mer her

Sand har blitt erstattet av et bredt spekter av sikrere og mer effektive materialer kjent som blåsemedia. Det stilles store krav til blåsebearbeidingen, og de fleste næringer bruker denne bearbeidingsprosessen i en eller annen form.

Våre leverandører av blåsekabinetter

Vixen og Contractor er to av våre leverandører som har respondert på denne veksten ved å utvikle et omfattende produktspekter av blåsekabinetter, utstyr og blåsemedier for å tilfredsstille et bredt spekter av applikasjoner.

Bruk av blåsemidler Blåseprosessen faller vanligvis inn under forbearbeiding eller etterbehandling. Forbearbeiding: Fremstillingen av overflater før en annen operasjon. For eksempel å gjøre en overflate ruere og mer avrundet før lakkering eller påføring av annet belegg, for å sikre bedre vedheft. Etterbehandling: En endelig kosmetisk operasjon før et produkt pakkes og sendes. Dette kan for eksempel være bearbeiding av en matt finish for å få et penere kosmetisk resultat. Aluminumsoksid og Stål grit De vanligste blåsemediene som brukes til forbearbeiding er aluminiumoksid og stål grit, som består av skarpe korn. Begge typer er tilgjengelige i ulike karakterer og størrelser. Overflater som har blitt blåsebehandlet med disse mediene blir rue og får en overflate, utseende og tekstur som likner på sandpapir. Glassperler Glassperler er det vanligst blåsemediet som brukes til etterbehandling. Glassperler består av sfæriske sodaherdede kuler, og er tilgjengelig i ulike karakterer og størrelser. Overflater som er behandlet med dette mediet får et glattere og lysere utseende. Et eksempel er overflaten til en jevn satengfinish. Andre blåseprosesser Det finnes mange andre typer blåseprosesser og medier. Plastmedium er mye brukt for å fjerne fremmedlegemer fra overflater som ikke kan påføres merker eller skader. Dette er vanlige krav til operatører i luftfart og i formindustri. Blåsesystemer Det er vanlig å bruke 2 typer tørrblåsingssystemer: Sugesystemet eller Trykksystemet. Sugesystemet Dette systemet suger mediet til blåsepistolen. Det er vanligvis brukt i ikke-aggressive prosesser. Standard sugematet-kabinett Trykksystemet Dette systemet presser media ut fra en trykktank. Dette systemet brukes i de tilfellene der konsistens, fart, kraft og kontroll er de styrende kravene. Spesialutgave av et trykkmatet kabinett Hvilket system har jeg? Dersom blåsepistolen som er montert i skapet ditt er tilkoblet to slanger, har du et sugematet system. Dersom du kun har én slange tilkoblet pistolen, har du et trykkmatet system.