Norspray AS

Metallisation

Metallisation Ltd ble etablert i 1922, og er en av de ledende produsentene av termisk sprøyteutstyr og metallisk oppbygging av materiale. Eksempler på behandlinger er Arcspray, Flamespray, Plasma, HVOF og automatiserte sprøytesystemer.

28E ARCTEC Non-slip Coating

Et forsterket Aluminium/Titanbasert non-slip belegg. Ideelt for bruk i industrielle gulvområder, skipsdekk, brodekk, rulletrapper, stålgulv og paneler i en rekke forskjellige områder hvor det er gående. Gir godt grep, for å unngå fall eller industriell slitasje. Komparativ korrosjonsbeskyttelse av aluminium som brukes i utsatte miljøer. Enkel påføringsprosess, innenfor internasjonale standarder.

Arcspray/Flamespray

Arcspray er en prosess som bruker en elektrisk lysbue for å smelte metalltråd. Det smeltede metallet blir deretter forstøvet med trykkluft for å skape en stråle av belegg som påføres overflaten.

Anti-korrosjon- eller engineeringsbelegg kan påføres med elektrisk lysbuespray (Arcspray) eller gassdrevet flamme spray (flamespray). Arc spraysystemer er lette å betjene og automatisere. Arcspray opererer med langt større kapasitet.

500A, ARC150/S500(19)-CL

ARC150 (19) er bestselgeren til norsk industri. Den gir både applikasjon og allsidighet i produksjonen; en lett pistol for maksimal brukerkomfort og et nydesignet kompakt, robust industrielt drivsystem som gir fleksibilitet for lange slangeløsninger på opptil 50 meter.

Maskinens sofistikerte kontrollteknologi er designet med toppmoderne funksjoner og alternativer som muliggjør rask og enkel veksling mellom sprøyting med «closed loop eller «open loop». «Closed loop»–teknologien sørger for at maskinen aldri blir overbelastet, ved at variasjoner i strømstyrken flates ut til det høyest mulige nivået etter innstilling. Det fører i praksis til at man kan øke hastigheten i pålegget enormt. Og maskinen kan kjøres helt uten stans i strømstyrke på mellom 500 og 540 Ampere. Skjermbildene viser tydelige og konsise verdier for parameterfeedback. Disse detaljene overvåkes over 500 ganger / sek for å gi overlegne påføringsresultater.

Dette er pålitelighet i form av driftssikkerhet og hastighet i pålegging.

Disse maskinene er designet fra bunnen til å være en all-round maskin som kan håndtere også de harde metallene, som gir de største utfordringer. Dette gir en driftssikkerhet som er uovertruffen for vanligste applikasjoner som for eksempel Aluminium, Sink, Kobber og Bronse.

Flamespray

Flamespray, gassbrenner med propan/acetylen og oksygen. Det smeltede materialet blir deretter forstøvet med trykkluft for å skape en stråle av belegg som påføres overflaten. Til påføring på eksempelvis stålkonstruksjoner, olje- og gassplattformer, rør og fartøyer, porter/gjerder og broer.

Plasmaspray

Ved plasmaspray brukes gass med så høy temperatur at den ioniserer og blir elektrisk ledende. Plasmaet oppstår med en lysbue som brenner i plasma-pistolens dyse, og Arc-gassen formes til en plasmastråle når den kommer fra dysen. Pulverpartikler injiseres i denne strålen hvor de mykner og deretter treffer overflaten ved høy hastighet for å produsere et sterkt vedheftende belegg.

HVOF

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) er en prosess for å påføre meget tette, sterkt klebende belegg.

Laser Cladding

Er en metode for å påføre et tett, metallurgisk bundet og nesten rent belegg som kan brukes til å øke slitestyrken, korrosjonsmotstanden eller støtegenskapen til metallkomponenter.