Metallisation

Metallisation Ltd ble etablert i 1922, og er en av de ledende produsentene av termisk sprøyteutstyr og metallisk oppbygging av materiale. Eksempler Arcspray, Flamespray, Plasma, HVOF og automatiserte sprøytesystemer.

28E ARCTEC Non-slip Coating

Et forsterket Aluminium/Titanbasert non-slip belegg. Ideelt for bruk i industrielle gulvområder, skipsdekk, brodekk, rulletrapper, stålgulv og paneler i en rekke forskjellige områder hvor det er gående. Gir godt grep, for å unngå fall eller industriell slitasje. Komparativ korrosjonsbeskyttelse av aluminium som brukes i utsatte miljøer. Enkel påføringsprosess, innefor internasjonale standarder.

Arcspray/Flamespray

Arcspray er en prosess som bruker en elektrisk lysbue for å smelte metalltråd. Det smeltede metallet blir deretter forstøvet med trykkluft for å skape en stråle av belegg som påføres overflaten.

Anti-korrosjon- eller engineeringsbelegg kan påføres med elektrisk lysbuespray (Arcspray) eller gassdrevet flamme spray (flamespray). Arc spraysystemer er lette å betjene og automatisere. Arcspray opererer med langt større kapasitet.

Metallisation har et bredt spekter av lysbuesystemer for håndholdt og helautomatisk / robotapplikasjoner. Noen av disse er:

Metallisation har et bredt spekter av lysbuesystemer for håndholdt og helautomatisk / robotapplikasjoner. Noen av disse er:

500A, ARC150/S500(16)-CL system

Bestselgeren for norsk industri. Her er stor kapasitet i form av 500 ampere kombinert med relativt lett pistol for enkel manøvrering. ARC150-systemet gir en god balanse av kontrollerbar gjennomstrømning med fleksibel drift og muligheten til å ha forlenger på opptil 50 meter fra apparat til pistolen.

Med 500A kapasitet som gir høy produktivitet. Systemet er designet for anti-korrosjonsapplikasjoner som sprøyter sink, aluminium og legeringer, men kan også brukes til å sprøyte andre materialer.

500A, ARC150/S500(16)-CL system

Flamespray

Flamespray, gassbrenner med propan/acetylen og oksygen. Det smeltede materialet blir deretter forstøvet med trykkluft for å skape en stråle av belegg som påføres overflaten. Til påføring på eksempelvis stålkonstruksjoner, olje- og gassplattformer, rør og fartøyer, porter/gjerder og broer.

MK73-FS Wire Flame / MK74 Powder Flame / Deflected Flame Spray extension

Plasmaspray

Ved plasmaspray brukes gass med så høy temperatur at den ioniserer og blir elektrisk ledende. Plasmaet oppstår med en lysbue som brenner i plasma-pistolens dyse, og Arc-gassen formes til en plasmastråle når den kommer fra dysen. Pulverpartikler injiseres i denne strålen hvor de mykner og deretter treffer overflaten ved høy hastighet for å produsere et sterkt vedheftende belegg.

HVOF

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) er en prosess for å påføre meget tette, sterkt klebende belegg.

Laser Cladding

Er en metode for å påføre et tett, metallurgisk bundet og nesten rent belegg som kan brukes til å øke slitestyrken, korrosjonsmotstanden eller støtegenskapen til metallkomponenter.

Se referanser og mer informasjon om leverandøren på deres nettsider:
www.metallisation.com